getimage

Polar Seafood skaber vækst i Grønland

Man kan godt tjene penge i Grønland, og samtidig sørge for vækst, både i lommerne hos borgerne og i den slunkne statskasse. Det må være konklusionen, efter Polar Seafood’s rekordoverskud, i regnskabsåret 2015.

Nøgletallene er store for koncernen, der tilsyneladende bare vokser og vokser. En omsætning på knap tre milliarder kroner, og et solidt overskud på 335 millioner kroner før skat.

“Som grønlandsk virksomhed er et af vores succeskriterier at bidrage til det samfund, vi er en del af. Derfor er vi glade for at kunne præstere 316 millioner kroner i direkte skatter og afgifter. Hertil kommer de mange afledte indtægter til samfundet gennem fx leverandører og vores medarbejderes købekraft”, siger bestyrelsesformand Henrik Leth.

Koncernen skabte sidste år 97 nye arbejdspladser i Grønland, mens beskæftigelsen er den samme i selskabets udenlandske aktiviteter. Bestyrelsesformanden sender samtidig en tak til de ansatte, for indsatsen i det forgangne år.

“Vi er særdeles godt tilfredse med årets resultat, som vi først og fremmest kan takke vores dygtige medarbejdere for. Det kan lyde som en kliche, men det er ikke mindst evnen til at levere kvalitet og manøvrere hurtigt og fleksibelt i et turbulent marked, der gør forskellen på succes og middelmådighed. Og det kan vores medarbejdere levere, både på havet i Grønland, Canada, Rusland og Norge, på fabrikkerne i Grønland, Danmark, Norge og Rusland, i administrationerne og i vores internationale salgsorganisation”, siger Henrik Leth.

Polar Seafood vil have stabilitet

Polar Seafood har nu en solid egenkapital, på godt 1,2 milliarder kroner, med en overskudsgrad på 11,6 procent. Også indhandlingspriserne er steget, og koncernens samlede udgifter til køb af råvarer i Grønland steg med 114 mio. kroner til 431 mio., hvilket er en stigning på 36%. Men på trods af de flotte tal, vil bestyrelsesformanden have stabilitet og gode rammebetingelser, for erhvervslivet.

“Det er erhvervslivet, der skal skabe den vækst i samfundet, som der mere end nogensinde er brug for. I al beskedenhed er Polar Seafood et godt eksempel på en sund og veldrevet privat virksomhed, som der heldigvis er flere af i Grønland inden for forskellige brancher. Men skal vores resultater fortsætte, kræver det stabile og forudsigelige rammebetingelser, der stimulerer investeringslysten. Det modsatte er gift for erhvervslivets muligheder for at skabe den fremgang, som vi alle ønsker”, siger Henrik Leth.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *